понеделник, май 16, 2011

Поредният (не)успешен опит за партия


Докато Бойко Борисов строи магистрали къде с европейски,къде с наши пари;неговият коалиционен партньор Волен Сидеров успя да се срещне с американския посланик след продължително обикаляне по софийските ресторанти.Не е много ясно дали срещата е в резултат на обилно напоените обиколки или е плод на навременно прошушнати координати.Е как от кого?От някакви хора с каскети,разбира се.
Както и да е,миналият четвъртък Сидеров засякъл Дж. Уорлик в едно от многобройните столични заведения и тутакси му връчил папка съдържаща „сметката" за US-базите у нас.Експерти на „Атака" били изчислили, че за последните 5 години се е събрала сума в размер на 2 млрд. долара,която трябва да ни бъде заплатена като наем от американска страна.Интересно как са стигнали до колосалната сума, след като американците покриват всички разходи по използването и поддръжката на базите.Американските въоръжени сили заплащат и всички предоставени им и използвани от тях услуги, включително ползването на магистрали, ползването на радиочестоти, включени в гражданския радиочестотен спектър, и използването на летища и пристанища,които са отдадени на концесия.В икономически план споразумението между България и САЩ води до нарастване на доверието към страната ни като стабилен и перспективен партньор и до подобряване на общия инвестиционен климат.То е в полза на модернизацията на българските въоръжени сили чрез осигуряване достъп до най-модерните технологии, обучение и логистично осигуряване,както и съвместно изграждане и ползване на модерни военни обекти.
В крайна сметка партия "Атака" се оказа поредния неуспешен опит за промяна на статуквото.И успешен за кукловодите на прехода,които вече шест години съумяват да насочат по-голямата част от парата в свирката на локомотива.А през това време BG олигархията се засили и укрепна.
Но наесен предстоят избори.Да видим колко гласа ще получат атакистите.По моите скромни изчисления не повече от 3%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.