неделя, ноември 04, 2012

Хакерска група обяви война на руското правителство

Хакерската група GhostShell, прочула се през август тази година с превземането на сайтовете на около 100 водещи университета в света, обяви в събота, че "поема по пътеката на войната" срещу руското правителство. В специално изявление членовете й съобщават за началото на "голяма игра" срещу Русия, "затънала в корупция и гниеща в тирания".

То е публикувано на сайта pastebin.com, където и преди са били обявявани големи хакерски атаки. Кампанията срещу властите в Москва е наречена Project BlackStar.


Като потвърждение, че не се шегуват, хакерите публикуваха 2.5 милиона ІР адреса и различни записи на държавни учреждения, както и голямо количество адреси на електронната поща с потребителските имена и паролите за вход, телефонни номера и дори пощенски адреси.


Електронните пощи са в големи руски домейни като BK.ru, Mail.ru, Rambler.ru, Yandex.ru, както и в руския правителствен corp-gov.ru. Представени са и големи доставчици на тази услуга като Gmail, Hotmail и Yahoo.


Първоначалният анализ на специалисти от изданието Cnews показва, че информацията е компилация от около 600 файла, събрани от сайтовете на държавни и търговски организации. В много от случаите публикуваната информация е описание на база данни, качени на атакуваните сървъри.


В аргументите си за подемане на партизанска война в интернет, хакерите изброяват няколко причини.


В частност, според тях гражданите на Русия прекалено дълго са принудени да живеят в изолация от останали свят заради господстващата в страната тирания. Начинът на мислене е изостанал вече над 100 години. Комунистическите чувства са се комбинирали с капитализъм, от което се е родила безпрецедентна корупция и е унищожена всякаква представа за почтеност, се казва още в изявлението им.


Противниците на режима, които се опитват да разгласят истината и да отстояват своите ценности, като журналисти и репортери, просто изчезват, а руските власти години наред редовно арестуват и изпращат в затвора недоволните. Тези, които се превръщат в глашатаи на властта и на постиженията на страната си живеят царски и разполагат със скъпи автомобили и яхти. Т.нар. "спонтанни протести" нямат никакъв eфект, освен да се показва пред света, че Русия е демократична държава.


На всичко това е време да се сложи край и да се започне мащабна игра с руските власти, обявяват хакерите. Те се заканват да атакуват в следващите няколко дни и твърдят, че в момента имат "достъп до повече руски файлове, отколкото Федералната служба за сигурност (руското контраразузнаване - бел-ред.) и сме решени да го докажем".


Източник: dnevnik.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.