четвъртък, декември 03, 2009

Панта рей? Да,ама не!


Всичко тече,всичко се променя.И все си остава същото.Вече двадесет години правоохранителните органи не успяват да си свършат работата.Много пъти съм изтъквал необходимостта от нова конституция,но нещата продължават да си вървят по старому.Изглежда на някои много високопоставени хора това положение на безнаказаност им отърва.Защитните чадъри са на мода.Няма нищо,че стилът е ретро.В потвърждение на казаното дотук искам да ви запозная с едно писмо на Ангел Найденов до вестниците "Дума" и "Демокрация".Ето текста му:
"Публикуваното в бр. 59/11.03.1991 г. на в-к "Демокрация" писмо на председателя на КС на СДС-Димитровград наистина доказва ембрионален стадий,но в никакъв случай на демократичните сили в нашия град,та макар и от позицията на председател на КС на СДС.
Писмото доказва,че за някои грубата политическа разправа стои по-високо от достоверността и обективността на конкретните факти.А това е твърде далече от демократичния манталитет и демонстрира в значителна степен близост до Ориента.Къде по-ефектно е да се твърди,че БСП защитава закононарушители или,че "бившият инструктор в ГК на БКП Ангел Найденов", а сега председател на ВИК е "спуснал голям червен защитен чадър".Нищо,че досието се е оказало твърде тънко,нищо,че твърденията не са подрепени с факти,нали е ефектно!Кои все пак са злоупотребите и от кои контролни органи са установени?Кога са поставяни пред ВИК и има ли право ВИК да взема решения по тях.На 13 заседания на ВИК и на 8 срещи с ръководствата на политическите сили в общината кои от тези въпроси са поставяни от представителите на СДС?Оказва се,че това са въпроси,които не са от значение за г-н К..За него е достатъчно да посочи "капката,от която чашата преля" - случая в Общинска фирма "Марица". Капка,поднесена с недостоверност.
1. Комисия не на ОбНС,а образувана със заповед на заместник-председателя на ВИК,със задача да провери изнесеното в жалба,подадена от служител на Общинска фирма "Марица".
2. Комисията не доказва,а констатира и никъде в констатациите си не се ангажира с цитираната в писмото сума,като обща сума за нанесена щета.
3. Не представителите на БСП прехвърлиха проверката,а ВИК с гласуване взе решение да предостави материалите не на Държавен финансов контрол,а на Районна прокуратура,където вече има образувано предварително следствие.В решението се настоява и Управителния Съвет  на Общинска фирма "Марица" да разгледа материалите и вземе решение.
4. От 9 членове на ВИК - 7 гласуваха за това решение,включително и един представител на СДС - юрист,един представител на СДС се въздържа,а друг гласува против.
Очевидно е разминаването в позициите на представителите на СДС,но може ли то да послужи като повод да се обвиняват представителите на БСП и в частност председателя на ВИК?Оказва се,че за председателя на КС на СДС може,стига то да послужи за нападки срещу БСП.Интересно е и дали всички предадени на Прокуратурата могат да бъдат убедени да считат това за "защитен чадър" или за проява на нечия благосклонност.
Дано и привържениците на демократичните сили в общината могат да бъдат убедени,че с подобни политически фойерверки може да се надскочи "ембрионалния стадий"!"/край на цитата/
Както се вижда,човекът е докарал вода от десет кладенеца.Така прави и сега.А някои собствени имена са изписани с инициали,защото оттогава са изминали повече от 18 години.
Нека се поучим от миналото,за да се справим с настоящето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.