неделя, април 15, 2012

Честито Възкресение Христово!


Понижаването на заплатите в Гърция „не разрешава проблема с конкурентоспособността”, заяви миналата седмица гръцкият финансов министър Филипос Сахинидис, цитиран от АФП.
„Смятам, че намаляването на заплатите на гърците до размера на българските заплати няма да разреши проблема, защото ако въпросът беше толкова прост, България щеше да е разрешила своите проблеми”, посочи гръцкият министър.
Освен че в България заплатите са едни от най-ниските в ЕС, Сахинидис припомни, че страната страда от силен ръст на безработицата, а освен това има трудности да привлича чуждестранни инвестиции.
През последните години заплатите и пенсиите на гърците претърпяха понижение от 25 до 40% в рамките на рестриктивната програма, продиктувана от международните кредитори на Атина в замяна на финансовата помощ за спасяване на страната от фалит.Въпреки това те са от пет до седем пъти по-големи от българските.
Вижте по-долу таблица в евро на месечната минимална работна заплата през м. януари,2011 г. в страните от Европейския съюз,Турция и САЩ :
Източник: http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=295

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.