петък, януари 22, 2010

Из българските Интернет форуми


Днес открих един интересен призив във форума на Медияпул.Авторът му се е подписал с псевдонима "гражданин".Ето текста:
"Към всички граждани, които не искат да живеят повече в лъжа, страх и стрес, а очакват промяна
Уважаеми сънародници,
Позволете ми, да поставя на вашето внимание най-важния проблем - за истината и справедливостта - каузата, която би могла да ни обедини, за да се избавим от най-тежкото робство – на посредствеността, корупцията, кражбата, лъжата измамата, демагогията и бедността. По какви критерии можем да оценим работата на правителството, което ни обеща, че ще накаже тези, които ни ограбиха? Естествено, по делата, приоритетите, каузата, богатствата, резултатите от техния труд и начина, по който възприемат крадците – като престъпници или като спонсори и благодетели. Можем ли да приемем, че негов най-важен приоритет са нашите житейски проблеми, след като с всеки изминал ден ставаме все по-бедни, каузата му няма нищо общо с истината и справедливостта, министрите не са избрани от нас в зависимост от деловите качества, съвестта и морала, а назначени, изхождайки от банковите им сметки? Има ли по-голямо безумие на тези инквизитори, които решиха да закрият болниците в малките градове, осъждайки на явна смърт всички граждани, които не успеят да се придвижат по разбитите пътища, за да потърсят „качествена” медицинска помощ в големите градове, особено през зимата? Как ще се спасяват тогава гражданите от болестите, причинени от различни вируси, генно-модифицирани храни и стреса? Защо тези, които оставиха над 1000 села без лекари, закриха стотици училища, изхвърляйки на улицата над 1000 учители, все още не са в затвора, а са на почит и уважение? Могат ли управляващите да направят най-елементарна сметка, за какво стигат 135 лв. пенсия – за храна, ток, отопление, безброй данъци, такси, акцизи, за скъпите лекарства или за нищо? Как да си обясним силното им желание да погребат българската наука, орязвайки бюджета на БАН, за да „спасят” животновъдството и съкращавайки 500 учени в зависимост от възрастта, а не по деловите им качества?
Милеят за нас управляващите, след като заловиха само бандата на „крокодилите” и „наглите”, но забравиха бандата на най-големите икономически престъпници, чиито имена са обществена тайна? Защо нито един голям икономически престъпник не е в затвора и все още няма „достатъчно данни” за вандалското разграбване на държавата? Защо правителството не „бутна дувара” на Доган и не го попита, с какви пари построи толкова много сараи и джамии, без да ходи на работа, стана собственик на много медии и чрез своите обръчи от фирми, изсече вековни дъбови, букови и борови гори – белите дробове на страната, поради което сме заплашени с най-страшната екологична катастрофа – пресъхване на горските извори и реките, безводие, все по-чести суши и неплодородни години? Защо остана непокътната цялата администрация в министерството на земеделието, окупирано от хората на Доган, заграбили хиляди декари земи, за да видят сметката и на европейските фондове? След като Европейският съюз ни спря фондовете, заради неефективно правосъдие и тотална корупция в цялата държава, защо не извърши частична промяна на Конституцията, Прокуратурата да премине към изпълнителната власт и влязат в затвора купените от Красьо магистрати, заедно с крадците, а техните богатства бъдат конфискувани в полза на държавата? Защо всяко голямо икономическо престъпление е засекретено и 600000 съдебни дела са прекратени, а виновните ненаказани? Защо плащаме данъци, за да издържаме корумпирани магистрати? След като няма справедливост, не сме ли обречени завинаги на вечна бедност и безброй унижения, без право на мнение в нито един вестник, радио или телевизия? Кой реално ни управлява – правителството или паралелната власт на тройната коалиция - частните монополисти, олигарсите-милиардери и мутрите, на които бяха подарени банките и търговията на едро с всички стоки? Защо правителството прехвърли основната тежест от кризата върху най-бедните граждани, фирмите от малкия и средния бизнес чрез високите лихвени проценти на отпусканите кредити и безбожните данъци, такси и акцизи?
Защо частните монополисти спряха кранчето на газта, парното и храната за курсантите от НВУ „В. Левси”, който „временно се закрива за два месеца” и се предвижда ново съкращение на Българската армия? Защо правителството иска да се огради от „народната любов” и превърне България в един голям „Биг брадър”, за да търси между нас големите икономически престъпници? Само пълни наивници могат да повярват, че ще създадат нови работни места същите тези олигарси, които превърнаха в скрап цялата икономика? За каква промяна тогава става въпрос, щом не можем да отзовем нито един верен и послушен корумпиран малоумник? Има ли изход от пропастта, към която ни тласка днес управляващата олигархия, превърнала в ЕОД дори БДЖ?. Урокът, който дадоха на правителството 70 железничари чрез своя спонтанен протест, за да бъдат изплатени ноемврийските заплати на близо 15000 техни колеги, е много поучителен. А какво би станало, ако ние, над шест милиона недоволни потърпевши регистрираме своя обща организация и по един цивилизован начин проведем общонационален митинг пред Народното събрание, за да поискаме промяна на Закона за изборите по такъв начин, че да можем да упражняваме ефективен граждански контрол в цялата държава, като номинираме сами на общо събрание депутатите, а чрез тях избираме магистратите и Главния прокурор и да имаме право да ги отзоваваме, когато ни измамят? По този начин, можем винаги да си избираме цвета на нацията – най-талантливите, умните, честните, знаещите и можещите личности, истински апостоли на демокрацията, а не алчни и продажни некадърници?Само талантливите личности могат да създадат високотехнологични производства за компютри, телевизори и бяла техника, за да има работа за умните и младите хора. Кой би могъл да се противопостави на волята на тези шест милиона граждани - суверена, в името на който се кълнат управляващите, след като и полицаите са недоволни от тях? Следователно, има ли днес друга, по-важна задача от обединяването на учителите с родителите и на лекарите с техните пациенти срещу посредствеността, която унищожи всякакво производство, разпъна на кръст един цял народ, прогони от страната два милиона граждани, осакати стотици хиляди човешки съдби, раздели млади семейства и майки от децата си?
Нашето спасение е създаването на гражданско общество, гръбнакът на което може да бъде само едно мощно Национално демократично движение за истина и справедливост-България с Национален съвет и местни структури в цялата страна. Това е единствената алтернатива на крадците, които най-много се страхуват от народния гняв на обединените граждани.Доказателството за този страх е жестокостта, с която смазаха и окървавиха протестите на студентите на 14 януари 2009 г. Само обединени, можем да върнем вярата на хората, че сме по-силни от тази шепа хитреци и да спрем всеки грабеж, всяка несправедливост, всяко беззаконие, своеволие и насилие над личността, побой или убийство на журналист, студент, полицай, незаконното строителство в защитените паркове, зарибяването на децата с наркотици, етническо напрежение, кризата в здравеопазването, обезлюдяването на селата, безконтролната сеч на горите и пускането на пазара на генно-модифицирани храни. Представяте ли си, какво ни очаква, ако правителството се провали и ние не разполагаме със своя обща организация? Връщане на тройната коалиция на бял кон, за да ни довърши напълно! Кардинална промяна в България може да настъпи само, ако насрочим избори за Велико народно събрание и приемем нова Конституция, за да изправим пред един истински Граждански съд тези, които изнесоха милиардите на България и ни внушават, че не са престъпници, а национални герои и ги осъдим на най-тежкото наказание – до края на живота си да се трудят като нас и да залесят всички гори, които изсякоха и опожариха чрез „неизвестен” извършител! Затова се обръщам с гореща молба към всички журналисти, които милеят за нас, да ни осигурят трибуна, за да стигне предложената идея до всяко честно българско сърце и в най-затънтеното кътче на Родината. Съдбата на нацията е в техните ръце. Само с тяхна помощ можем в най-кратки срокове да регистрираме тази своя обща организация, за да си изберем Координационни съвети във всички областни градове, а чрез тях - Национален съвет в столицата. Без тях, всички наши мнения, идеи и предложения умират заедно с нас.
Ще я има ли България след 150-200 години, ако всяка година напускат страната 40000 граждани, в това число и 500 лекари? Крадците няма да ни поднесат на тепсия заграбеното, а трябва да си го отвоюваме, заедно с държавата, както хан Аспарух – земята, на която сега живеем, като се обединим, и то още днес! Утре ще бъде много късно, защото нас вече няма да ни има, а децата ни ще са далеч от Родината. Поколенията няма да ни простят за това, че позволихме на шепа хитреци да разграбят държавата и прогонят умните и талантливите личности на гурбет в чужбина. Затова, нека насочим главния удар на свободното слово срещу кражбата и нейните автори, за да възтържествува истината и справедливостта и се върне отново усмивката по нашите лица, гордостта и самочувствието на българския офицер, учителя, лекаря, студента, земеделския стопанин и професора от Алма матер. За да я има и утре България – за нашите деца и внуци.
P. S. Изпращам този материал до всички водещи журналисти в националните и частни електронни медии и до всички главни редактори на вестници с молба, да дадат гласност на предложената идея. Освен това го публикувам в Интернет, за да знаят българските граждани, кои медии милеят за нас, за да купуваме техните вестници и изпращаме SMS-и в техните електронни медии."/край на цитата/
Подкрепям идеята,но тъй като съм станал малко недоверчив предлагам желаещите да членуват в Националното демократично движение за истина и справедливост към молбата си за членство да прилагат декларация,че никога не са членували в БКП/БСП и официален документ,че не са били щатни офицери или сътрудници на Държавна сигурност преди 10-ти ноември 1989г.Това изискване трябва да бъде записано в устава на въпросната политическа формация.

1 коментар:

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.