сряда, юли 14, 2010

Из българските Интернет форуми 2.0


Днес попаднах на сайта: democracycorp.blogspot.com
Там пише следното:
" Как моите интереси да бъдат зачетени в управлението?

* Случвало ли ти се е да гледаш кандидатите за местни или парламентарни избори и да си казваш „няма за кого да гласувам”?

* Замислял(а) ли си се с неудоволствие, че за последните 20 години „демокрация”, на никой от управляващите не му е хрумвало те пита какво искаш, за да се съобразява с волята ти?

* Прави ли ти впечатление, че партийните шефове се интересуват от теб само преди избори, за да ти кажат каквото искаш да чуеш, а после, веднъж озовали се във властта, вършат каквото им изнася?

* Изпитвал(а) ли сте безпомощното усещане за влудяващо безсилие, когато гледаш как управляващите те ощетяват с решенията и действията си, а нищо не можеш да направиш?

* Кимаш ли с горчиво съгласие, когато някой каже, че демокрацията в България е фасадна?

* Намираш ли за унизително да се налага да защитаваш интересите си с протести на улицата, докато избраниците те гледат със самодоволно безразличие през прозорците на държавните институции?


Този сайт е твоята входна точка към решение на тези проблеми. Пред теб е модел, който ти позволява да защитиш интересите си чрез организирано участие в управлението. Накратко, това е система за политическо представителство на волята на отделния гражданин. Модел, който взима властта от ръцете на представителите и я дава на теб и останалите като теб.

Можеш да станеш част от решението, като се включиш сега."/край на цитата/
Само искам да повторя казаното от мен в материала ми от 22-ри януари,2010 г.А именно:
" Тъй като съм станал малко недоверчив предлагам желаещите да членуват в тази политическа партия към молбата си за членство да прилагат декларация,че никога не са членували в БКП/БСП и официален документ,че не са били щатни офицери или сътрудници на Държавна сигурност преди 10-ти ноември 1989г.Това изискване трябва да бъде записано в устава на въпросната политическа формация."/край на цитата/
И умната - да не попаднете на поредното менте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.