петък, юли 09, 2010

Къде е сега Веселин Маринов да излезе да изпее химна на МВР?


На 4 юли Борислав Райнов, който е трябвало да навърши 25 години на 4 август, е бил пребит до смърт от банда озверели цигани в столичния квартал „Овча Купел“, на ул. „Барите“. Веднага след инцидента близки, приятели и познати на убития Боби сформират група в социалната мрежа "Фейсбук", чрез която зоват на протест пред Парламента - срещу бездействието на властите.Първоначалната версия,която се разпространява по случая, е:"В дъното на възникналия между жертвата и нападателя скандал е алкохолът. Преди инцидента жертва и убиец пили заедно на улица „Барите” в района на Факултета. В един момент се сбили, а убиецът безпощадно умъртвил Райнов. Той издъхнал от раните си пред една от къщите в ромската махала, разположена между кварталите „Овча купел” и „Факултета”. Според полицията нападателят успял да избяга, но полицията бързо отцепила района и го заловила скоро след извършването на зверското престъпление"Да,ама НЕ!Истината далеч не е такава!Убитият Борислав НЕ е пиел алкохол,а свадата е станала,след като приятел му се обадил,да го помоли за помощ,защото цигани му налитали да го бият.Бил отправил забележка към циганите да не замърсяват толкова много столичния квартал,а според друга версия - да намалят музиката. След това десетки цигани са се нахвърлили върху Боби.Според очевидци мургавите нападатели са били близо 40 и въоръжени.На мястото на събитието е имало две патрулки с полицаи, които не си помръднали пръста,за да помогнат.Това разказват приятели на Боби. Той е убит жестоко, насечен многократно с брадва,а медицинският екип се е забавил повече от 40 минути.Случаят е потулен, а на майката не е дадена почти никаква информация за това какво точно се е случило,твърдят близките на убитото във Факултета момче.Самият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обаче потвърди пред журналисти, че в близост до мястото, на което е убит Боби Райнов,е имало полицаи.Той не коментира защо ченгетата не са се опитали да предотвратят зверското убийство. Аргументът за мълчанието по темата е, че в момента тече разследване.Вчера стотици столичани излязоха на протест пред парламента, за да кажат НЕ на безразличието към убийството на 24-годишния Боби Райнов.Според тях момчето е убито пред очите на полицаите.
Още колко пъти ще трябва да говорим на тема циганска престъпност?Все си мисля,че ще е така,докато ни управляват хора с леви убеждения.Можете да ги наричате социалисти,комунисти или както си искате.От една страна те не разрешават свободната продажба на огнестрелно оръжие,а от друга - не преследват както трябва престъпниците.Били те цигани,мутри или с бели якички.Не създават и добри закони,които да ти дават право да се защитиш ако те нападнат в дома ти.Както е в случая с убитото момче - циганите са нахлули в дома на приятеля на Борислав Райнов и там са се саморазправили с него.Според думите на момиче с име Силвина Иванова, която твърди, че е пряк свидетел това е станало пред очите на група полицаи.
Гответе се за нов протест пред Народното събрание с искане на закон за свободното притежание на огнестрелно оръжие и правото на неизбежна самоотбрана,както е в САЩ!
А за интеграцията на циганите в българското общество съм писал в материала ми от 23-ти август,2009 г. "Разтягането на локуми като професия",но все така нищо не се прави по въпроса.Писах,защото се надявах,че ГЕРБ ще направи нещо за решаването на този отдавна наболял проблем.За съжаление за една година и те не свършиха нищо.

2 коментара:

  1. Нищо няма и да направят по въпроса.

    ОтговорИзтриване
  2. Жалко, че си отиде още един млад човек!Циганин да си в днешно време:(

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.