петък, януари 14, 2011

Кой кой е в Синята коалиция?(II-ра част)


Вчера търсех из личната си библиотека някоя хубава книга за четене и съвсем случайно попаднах на един доста интересен документ.Като го чета и си обяснявам защо във всеки следващ парламент броят на депутатите от СДС намалява.В случая става въпрос за депутата д-р Михаил Михайлов(на снимката),който влезе чак от Русе в сегашния парламент.
Въпросният документ представлява сигнал от областния управител на Хасковска област Теню Делчев до Районна прокуратура гр. Хасково.Ето какво се казва в него:
"ОТНОСНО: Извършено нарушение на Закона при командировка на лица в чужбина
При упражняване на правомощията си по чл.69,ал.3 и чл.71 от ЗМСМА установих,че бившият областен управител г-н Михаил Михайлов от началото на 1992 година до м. април 1993 год. е издал 32 заповеди за командировка,с които е командировал в чужбина различни представители на частни или държавни фирми,лица извън системата на Областната администрация,и е подписал молбите-декларации като техен ведомствен ръководител.Въз основа на тези заповеди за командировка в чужбина и молби-декларации,командированите лица са се снабдили със служебни паспорти,които са използвани за частни пътувания в чужбина.
Тъй като в случая областният управител в качеството на длъжностно лице е превишил правата си с цел да набави облага за другиго,извършеното представлява престъпление по служба.
Ето защо моля да упражните правомощията си по чл.39,т.1 от ЗП и да образувате предварително производство по чл.282 ал.1 от НК,за да бъде потърсена наказателна отговорност от виновния извършител на деянието.
Писмени доказателства,съдържащи точни данни за извършените правонарушения може да изискате от Областна администрация,където се съхраняват командировъчните заповеди и от паспортната служба при РДВР,където се съхраняват както командировъчните заповеди така и молбите-декларации за издаване на служебните паспорти."/край на цитата/
Мисля,че с такива кадри СДС ще гледа 42-ро обикновено народно събрание през крив макарон.Като се добавят и проблемите от материала ми "Виртуалната Синя коалиция", едно такова развитие на нещата е почти сигурно.Обаче има време да се вземат необходимите мерки.При добро желание,разбира се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.