четвъртък, юни 30, 2011

Будапеща не е София


Статуя на покойния американски президент Роналд Рейгън беше открита в столицата на Унгария, предаде Асошиейтед прес.

Двуметровият бронзов паметник беше издигнат на Площада на свободата в Будапеща като благодарност за помощта, която оказа 40-ият президент на САЩ за падането на комунизма в Източна Европа.

Статуята се намира близо до американското посолство и до паметник, издигнат в чест на съветските войни, загинали при прогонването на нацистите от Унгария през Втората световна война.

На церемонията присъстваха премиерът на Унгария Виктор Орбан и бившият американски държавен секретар Кондълиза Райс, отбелязва БТА.

В Унгария Рейгън се помни заради това, че насърчаваше унгарците да се борят за свободата си по времето, когато страната беше смятана за сателит на СССР, отбелязва АП.
Мисля,че това в София не може да се случи,защото веднага ще нададат вой всякакви комунисти,атакисти и македонстващи елементи.Който не вярва - да опита.

Източник: dariknews.bg

1 коментар:

  1. Превъзходна информация, снимка и коментар! Възхитен съм. И съм солидарен: у нас такова нещо не може да се случи. Липсва ни европейска класа. Азиатщината от най-долнопробен съветски вид вилнее все още, уви, у нас...

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.