сряда, януари 11, 2012

Десети ноември по сирийски


Сирийската мирна революция започна на 15.03.2011г. в резултат на арестуването на 15 деца, като най-голямото от тях беше на 14 години. Вината им се състоеше в това, че написаха на оградата на училището, в което учеха (най-вероятно като детска игра): „Народът иска свалянето на режима”.
Реакцията на сирийския режим беше тяхното арестуване и подлагането им на най-сурови наказания и изтезания (изтръгване на нокти и други физически издевателства). Повече от половината деца починаха вследствие на тези нечовешки изтезания. Това предизвика началото на народното недоволство във всички области на страната. Народът излезе на улиците с искания за промени, за свобода и демокрация. В отговор на всичко това, до момента режимът в Сирия уби над 6 000 души от мирнопротестиращото население, от които около 350 деца и над 300 жени. Арестувани са над 20 000 души. Убити са над 2 000 войника от Сирийската армия, които са отказали да стрелят по мирното население. Много от интелектуалците и хората на културата бяха приети в болници, вследствие на побои от силите за сигурност на режима, само защото са направили изявления, относно истината за мирните протести в Сирия.
Този диктаторски режим управлява страната с репресии и насилие повече от 40 години и е готов във всеки момент да убива всеки, който иска промени, демокрация и свобода.Асад използва танкове,картечници,гранати и ирански снайперисти срещу мирни демонстранти и правозащитници.
За съжаление на 4 октомври руско-китайското вето в Съвета за сигурност на ООН,провали приемането на проекторезолюция за репресиите на сирийския режим.Точно това ми позволява да направя паралел с десетоноемрийските събития у нас.Налага се,защото много българи казват,че Западът ги бил предал,като оставил червената олигархия след 10-ти ноември,1989г. постепенно да завземе икономиката и властта.Според мен те омаловажават факта,че Десети ноември бе вписан в историята ни с активната намеса на същия СССР,помогнал ни да впишем и Девети септември.
И ми е много интересно какво биха препоръчали сега на Запада тези хора,които смятат себе си за големи антикомунисти.Може би едностранна военна интервенция на САЩ в Сирия и едно малко термо-ядрено конфликтче с Русия и Китай?Само за сведение да кажа,че единствената руска военна база в Близкия Изток,се намира в сирийското пристанище Тартус.

P.S. Проф. Филип Каппа от Университета на Джорджтаун и студентите му са провели 3-годишно проучване на китайския Втори артилерийски корпус. В непубликувания неофициален доклад те посочват, че Китайската комунистическа партия (ККП) е прокопала до 4820 км подземни тунели, съдържащи ядрени бойни глави. Броят на ядрените глави на Китай далеч надминава обявеното от страната пред света. Американското министерство на отбраната и този частен колектив от преподавател и студенти са много загрижени. Според експерти във военната експанзия на Китай не става дума само за съревнование със западните демокрации на военна база; ККП иска и да се състезава със Запада и на икономическа база.Каппа е убеден, че китайския Втори артилерийски корпус е прокопал около 4820 км подземни тунели, равняващо се на разстоянието от Бостън до Сан Франциско. Там се съхраняват 3000 ядрени бойни глави – много повече от обявените от Китай пред света 80-400.



На диаграмата виждате запасите от стратегически и тактически броя ядрени бойни глави, включително тези които са в резерва и не са активно разгърнати или подлежат на унищожаване в САЩ и СССР(сега Руска федерация).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.