четвъртък, август 16, 2012

Крайно време е за референдум!

Сигурно знаете,че името на града си остана така,защото през 1993 г. Желю Желев отказа да издаде указ за преименуването му.Макар че Общинският съвет в Димитровград беше гласувал предложение до президента(което и до днес не е отменено) за смяна на името му от Димитровград на Каменец. Цялата документация по въпроса за смяната на името на Димитровград се намира в президентството.Аз лично съм я виждал там. Който желае може да отиде в президентството и лично да се увери, че тази документация съдържа: писмо-предложение от 1990 г. на Координационния съвет на СДС-Димитровград до президента Желев ЗА смяна на името от Димитровград на Тракия, писмото-предложение от 1993 г. на ОбС-Димитровград до президента Желев ЗА смяна на името от Димитровград на Каменец, 2500 подписа на жители на Димитровград ЗА смяна на името на Димитровград, 8000 подписа на бивши бригадири от цялата страна ПРОТИВ смяната на името му, 200 подписа на френски антифашисти ПРОТИВ смяната на името и Становище на комисията по наименованията към президентството.В становището се казва, че Димитровград е наскоро основан град, съставен от три села,няма предишно име и по тези причини комисията не може да предложи ново име на града.
                                                                              Като цяло се е оформила една много сериозна "папчица". Затова  мисля, че е крайно време да се проведе РЕФЕРЕНДУМ ЗА или ПРОТИВ смяната на името на Димитровград и повторното вдигане на паметника на Георги Димитров в т.нар. "Алея на монументалното изкуство", която ще се намира в парк "Марица". В референдума може да се включи и въпрос дали гражданите са съгласни да ги управлява кмет, който не притежава диплома за висше образование (подробностите вижте ТУК).
   А ако желаете да научите повече за паметника на Георги Димитров можете да прочетете ето тази статия: "Един призрак броди из парк "Марица".

P.S. Снимката към материала е от статията относно паметника на Георги Димитров. Хора, какво направихме всички ние за младежта на прехода? 









1 коментар:

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.