вторник, януари 22, 2013

Нова кореспонденция

Тъй като в делничните дни съм на график пред компютъра, няма да мога да присъствам на 23.01.2013г./Сряда/ от 18.00ч. в зала „Гросето”-гр. Димитровград, където ще бъде проведено публично обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на общината за 2012г. и ще бъде оповестен проект за бюджет 2013г. Затова изпратих на профила във Фейсбук на кмета Иво Димов следното писмо: 
"Уважаеми г-н Димов,
Възпрепятстван съм да присъствам на 23.01.2013г./Сряда/ от 18.00ч. в зала „Гросето”-гр. Димитровград, където ще бъде проведено публично обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на общината за 2012г. и ще бъде оповестен проект за бюджет 2013г. Затова бих желал да ви задам писмено следните два въпроса:
1. Няма ли никакъв проблем от юридическа гледна точка да се тегли кредит от 500 000 лв., който ще отиде за покриване на задълженията на МБАЛ "Св. Екатерина" към фирма "ГСТ-Строй", а в мотивите на публичното обсъждане да пише, че средствата ще отидат за съфинансиране на рехабилитацията на Панорамния път в Димитровград?
2. С това постоянно теглене на нови и нови кредити няма ли опасност община Димитровград да изпадне в несъстоятелност - т.е. да фалира? Поздрави!
Недялко Тенев"/край на писмото до Иво Димов/
Изпратих писмото и на Стефан Димитров - председател на Общински съвет - Димитровград, и на Катя Чалъкова - депутат от ГЕРБ.
Ако някой има възможност да отиде на публичното обсъждане, упълномощавам го да зададе от мое име горните два въпроса. А ако желае - може да ги зададе от свое име.
Допълнение от Вторник(22.01.2013г.; 23. 30 ч.) - Пристигна отговора на г-н Иво Димов. Ето го: "Г-н Тенев, няма никакъв юридически проблем да се изтегли кредит за съфинансиране на Панорамен път в Димитровград, а парите от собствени приходи, предназначени за там, да бъдат прехвърлени за покриване на задълженията към МБАЛ. Друг вариaнт няма, освен ако не искаме да фалира болницата, нещо което не мога да си позволя. Опасност да изпадне в несъстоятелност Общината, за сега не съществува, защото други кредити няма да се теглят тази година, а постоянните искания на общинските съветници за нови и нови популистки разходи ще бъдат изпълнявани до размера на приходите ни. Поздрави!А ето моя отговор: "Г-н Димов, 
Благодаря Ви за бързия отговор! Надявам се, че виновните за сегашното финансово състояние на болницата ще бъдат наказани с цялата строгост на Закона. Поздрави!"
Допълнение от Сряда(30.01.2013г.; 23. 30 ч.) - Пристигна отговора на г-жа Катя Чалъкова: "Аз самата съм убедена, че Иво Димов, като кмет на града ни, е изчерпал всички възможности за справяне със ситуацията за дълга на болницата и за довършване асфалтирането на кръговото на Панорамен път. А що се отнася до фалиране на общината, това на практика няма как да се случи. Бюджет 2013 е разпределен така, че това да може да се реализира. Нека не забравяме, че все пак в тази община работят специалисти по бюджет и финанси.А ето моя отговор: "Надявам се, че виновните за сегашното финансово състояние на болницата ще бъдат наказани с цялата строгост на Закона. Поздрави!"

P.S. За проблема с последния кредит можете да прочетете ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.