сряда, декември 23, 2009

Виртуалната Синя коалиция


Преди изборите Синята коалиция спечели симпатиите на честните хора.На всички тях им дойде до гуша от жалките опити на бисерно прозрачния Юруков да я съсипе.А на Христо Бисеров точно тогава му лъсна петолъчката.Хубаво се видя какво значи ДПС и червен терор.
Обаче какво показаха сините през последните шест месеца?Нищо друго освен да подкрепят съвсем реално ГЕРБ и виртуално разни онеправдани слоеве от населението.Предимно и най-вече в блога на Мартин Димитров.Например вижте по-важните моменти от една тяхна декларация публикувана там преди шест дни:
"Ние, народните представители от ПГ на „Синята коалиция",изразяваме тревогата си от приетите със Закона за бюджета на ДОО минимални осигурителни прагове за самоосигуряващите се лица,земеделските производители и тютюнопоризводителите. Рязкото повишаването на минималния осигурителен доход от 260 на 420 лв. засяга десетки хиляди представители на свободните професии, дребни търговци, занаятчии, семейства, развиващи селски туризъм. Техните доходи намаляват в условията на криза.
Приетото увеличение заплашва да изхвърли мнозина засегнати,особено живеещите в малки населени места,в сивата икономика.
Ние от „Синята коалиция" винаги сме защитавали позицията,че самонаемането и семейния бизнес са най-сериозната възможност за преодоляване на кризата в заетостта и структурната безработица, причинена от управленията на БСП, ДПС и НДСВ.Високият осигурителен праг е непосилен за всеки стартиращ малък бизнес и не насърчава включването на гражданите, и особено на съкратените работници, в стопанския живот и в осигурителните системи.
По изложените съображения,сме убедени,че тези мерки няма да постигнат увеличаване на приходите на ДОО и ще доведат до намаляване на броя на осигурените лица и увеличаване на дела на сивата икономика."/край на цитата/
Ето това се казва отбиване на номера.Къде бяха те по време на дебатите по данъчното законодателство?Защо ли не се изказаха против,когато управляващите обявиха,че ще слагат антенки на главите(тоест на касовите апарати) на дребните търговци,за да имат директна връзка с НАП?Аз чух Иван Костов да казва в предаването "Панорама",че това е единствено възможния бюджет.Сигурно същото е казал и в Народното събрание.И колко човека са разбрали за тази декларация на ПГ на „Синята коалиция" след като в България не съществува автентично дясна електронна медия.Имаше една Re:TV,но тя спря да излъчва в края на ноември.Ако вие сте забелязали някой да коментира въпросното изявление на Синята коалиция за минималните осигурителни прагове,кажете!
И как само вчера Иван Костов като Матросов на амбразурата защитаваше наша милост блогърите от попълзновенията на лошите гербери!Имам предвид промените в Закона за електронните съобщения,гласувани от Атака и ГЕРБ.
В българската политика има два вида жестове - скъпоструващи и нищо неструващи.Сред първите е настойчивото,достигащо нива на обсесия,искане на СК осигуровките да паднат с 2%.Докато не го постигнаха,не се успокоиха.По този начин те наляха в джобовете на работодателите 400 милиона лева,които най-вероятно ще отидат за луксозни вили,яхти,майбаси,вертолети и други стоки от първа необходимост.Сред нищо неструващите жестове е защитата на средната класа post mortem или пък застъпването за блогърите и другите интернавти ante mortem.
Моят извод е,че можем да разчитаме само на себе си и на никой друг.Що се отнася до Синята коалиция,хората там изглежда мислят,че са оставени на доизживяване и в следващия Парламент такава формация няма да има,а СДС ще изчезне.Даже някои от тях явно работят по въпроса.Май Христо Бисеров ще постигне целта си,па макар и с четиригодишно закъснение.
Пожелавам на всички ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА СВЕТЛОТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

4 коментара:

  1. Защитавал Костов блогърите, дръжки... От малкото, което чух, разбрах за проследяването на мобилните разговори, не за друго. Но може и да съм пропуснала нещо де - не става цял ден да вися пред телевизора. :)

    Ама и той откри топлата вода, пардон - интернета... Не го обича, но това е друга, вътрешнопартийна история, хехеее.

    ОтговорИзтриване
  2. То и аз не стоя цял ден пред телевизора.А пък и много хора казват,че гледането на българска телевизия е противопоказно за психическото здраве.
    Обаче случайно чух Иван Костов да се изказва в парламента,че предложените от МВР промени в закона за електронните съобщения могат да бъдат направени само след изменения в конституцията.

    ОтговорИзтриване
  3. Това го чух и аз, но беше някак между другото, за което има обяснение, както споменах. :) Акцентът му беше за мобилното проследяване. Мислех да няма друго изказване, което съм пропуснала.

    Честито Рождество, Недко, и щастлива нова година! :)

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.