четвъртък, януари 14, 2010

Нова година - стар късмет


Преди малко по една кабеларка гледах пространно интервю на футболния коментатор Сашо Диков с премиера Борисов.Той каза,че за да запази стабилността на държавата трябва да поддържа добри отношения с президента Първанов.По тази логика навремето СДС не трябваше да вади видеокасетата,на която се чува как Петър Младенов(на 14.12.1989 г.)измърморва,че е най-добре да дойдат танковете.Знам какво ще ми отговорят хората от ГЕРБ - "Не ни занимавай с последните 20 години на разруха!".А аз бих им казал,че именно благодарение на тогавашното СДС България беше приета в Европейския съюз и сега те имат възможността да се представят за борци за европейското развитие на родината.Как ли биха гледали на нас в Европа ако Петър Младенов си беше останал президент?
Ще ви стане ясно,че в зората на демокрацията е имало остра политическа конфронтация само като прочетете следното писмо до Парламентарната група на СДС във Великото Народно събрание:
" Господа,
С настоящето Ви съобщавам,че като председател на СДС - с. Странско,Хасковска област,на 22.10.1990 г. в с. Странско,Хасковска област,бях задържан и бит от органите на МВР-Димитровград - лицата: ст.лейтенант Г.П. и старшина М.М. без повод от моя страна.Бях бит с палки и ми заявиха,че имали нареждане - заповед да ме разстрелят.Бях докаран в Общ. управление на МВР - Димитровград и оттам изпратен в психодиспансера в гр. Хасково.При застъпничеството на председателите на СДС-Димитровград и СДС-Хасково,на председателя на РДП-Димитровград и на отец Бонев от Кърджали от Лигата за защита на човешките права,бях освободен.
Тъй като се занимавам с животновъдство и се грижа за 25 телета,същите бяха оставени без надзор,храна и вода за тези 9 дни,две от тях умряха и ми са нанесени щети в размер на 10 000 лева.
Бях бит за това,че съм от СДС,както ми заявиха същите.
Моля горния случай да се оповести във Великото Народно събрание(ВНС) и да се иска от Министъра на вътрешните работи да разпореди залавянето на горните лица и предаването им на съд.
Следва това да се огласи във ВНС,за да се знае как действат органите на МВР към настоящия момент - повече от година след 10-ти ноември,1989 г.

Димитровград С уважение: Н.Ф.
08 януари,1991 г."/край на цитата/
Собствените имена в писмото са изписани с инициали,защото оттогава все пак са изминали повече от 18 години.
Направи ми впечатление в интервюто и казаното за барбекюто на Доган.Бойко си бил свършил работата и сега всичко било в ръцете на магистратите.Това не е така,защото България е парламентарна република и Народното събрание може да променя конституцията.Тук долавям ясната липса на политическа линия по въпроса за необходимите конституционни реформи в съдебната система.Не вярвам да дочакаме съдиите и прокурорите на Красьо да бутнат дувара на Сокола.Апропо няма доказателства Маргина да е поръчал убийството на Боби Цанков - днес Софийският апелативен съд отхвърли всички данни на прокуратурата срещу него.
За резила с Румяна Желева няма какво да говорим - Б.Б. трябва да се извини.
Накрая да кажа и нещо добро за герберите.Те са прави,че е необходимо да се сложи край на безплатното сваляне на филми от интернет.Чисто и просто,защото безплатен обяд няма.
Колко щях да се радвам ако имаше и нещо друго,за което да ги похваля!



3 коментара:

  1. Бог да прости нашия незабравим приятел отец Иван Бонев-заклет и верен наш съедейник !
    Вечна му памет!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Отец Иван Бонев,енорийски свещеник на Кърджали,почина в Испания в неделя,на Антоновден.Духовникът служи в родопския град от края на 80-те години до средата на 90-те и остави трайна следа в паметта на кърджалийци.Отец Бонев беше човек с активна гражданска позиция и непримирим антикомунист.Той беше един от основателите на Комитета за защита на религиозните права и на Съюза на демократичните сили.По време на правителството на Жан Виденов свещеникът емигрира в Испания.Там той основа Българската православна църковна община "Света Богородица",която стана обединителен център за българите в Барселона.И в Испания отец Иван Бонев продължи да служи като православен свещеник.За богослуженията използваше криптата на католическа църква.
    Бог да го прости!

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.