сряда, май 12, 2010

От Костов до Бойко - винаги в единен строй!


Неизвестен килър разстреля с три куршума известния самоковски бизнесмен Стоян Стоянов. 43-годишният мъж бе разстрелян в двора на къщата си секунди след като прекрачил прага в понеделник вечерта в с. Бели Искър.
Бизнесменът слязъл от луксозното си Ауди към 22 ч и в този момент срещу него маскираният убиец изстрелял цял пълнител с автомат "Калашников". Три от куршумите покосили Стоянов в главата и той паднал на двора.
От изстрелите се събудил синът на бизнесмена Георги, който излязъл от къщата и видял баща си да стене в локва кръв. Докато стигне до него обаче, Стоян издъхнал. Уплашен до смърт 15-годишният тийнейджър звъннал на тел. 112 и казал, че баща му е убит вкъщи.
24 часа след покушението полицията продължава да издирва убиеца и оръжието."Работим по три версии - конкуренция в бизнеса, неуредени сметки и междуличностни взаимоотношения", довериха разследващите. Според очевидци килърът е избягал пеш, тъй като никой от съседите не е чул автомобил или мотор. Много е вероятно кола да е чакала убиеца недалеч от къщата, твърдят още от полицията.
Стоян Стоянов се занимава с дървообработване, но от МВР са категорични, че няма нищо общо с дървената мафия и бизнесът му е легален.
В информационния масив на "Апис" бизнесменът фигурира с три фирми - "Соколец Лес" ЕООД, която се занимава с дървообработване, "Стоян Стоянов-Ранчев" ЕТ за производство и дистрибуция на захарни изделия. Стоянов има дялово участие в "Спортен клуб Соколец-Бели Искър". С решение на общинския съвет в Самоков на 21 юни 2007 г. клубът получава правото безвъзмездно да използва футболния стадион в града 5 години.
Всичко си продължава по старому.Защото няма промяна в социално-икономическите отношения.Те са все така основани на закона на тайгата(зона в северната част на Сибир - б.а.)
Същият извод се налага и след провелия се снощи дебат по Канал 1 между сегашния министър на труда Тотю Младенов и момчетата от кръга около фондация "Отворено общество".Тотю имаше подкрепата на идеолога и създателя на сегашната пенсионна система Иван Нейков - социал(истич)ен министър при Иван Костов.Тези двамата,както и бившият управител на Националния осигурителен институт Йордан Христосков,не искаха и да чуят за сериозни промени.Според тях(о абсурд!) обезщетенията за инвалидност са част от пенсионното осигуряване,а не застрахователно събитие.Те смятат,че реформата се състои единствено и само във вдигането на изискуемия трудов стаж - днес 40 години,а утре може и 50.И така - работи,докато си жив!
Чилийският пенсионен модел се бил провалил.А българският не се ли провали?
П.П. На снимката: Хот-дог по български модел

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.