неделя, май 23, 2010

Кризата се ожесточаваСъпрузи и 13-годишният им син загинаха вчера сутринта при пожар в къщата, в която са живеели в село Гложене, община Козлодуй.

Това съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца.
Съседи подали сигнал вчера към 6.30 ч., че домът гори. Когато пожарникарите от Козлодуй изгасили огъня, в почти изгорялата къща били открити овъглените тела на 69-годишния Тодор Маринов, 50-годишната му съпруга Бойка и 13-годишния им син Велко.

Жената и детето били върху леглото, а мъжът бил вързан с верига за него, разказа кметът на Гложене Петко Петков. При огледа на местопроизшествието е установено, че къщата е запалена умишлено, допълниха от врачанската полиция.

Основната версия, по която работят криминалистите е, че палежът е дело на стопанина Тодор, който в последно време предупреждавал, че точно по този зловещ начин ще сложи край на мизерията, в която живее семейството му.
По думите на кмета Петков семейството живеело в крайна бедност.
"Тодор се занимаваше с какво ли не - търгуваше, гледаше животни, работеше по строежи, но няма и ден трудов стаж и не получава пенсия", уточни кметът. Загиналата Бойка пък работела като лелка в местната детска градина. 13-годишният Велко бил седмокласник. Днес е рожденият му ден.
Доста неприятен и много трагичен край за това семейство. Няма ли помощи за тези, които наистина имат нужда от тях в България?Няма ли църква и благотворителни организации, които да помагат на такива семейства в България?Няма ли гласност за проблемите на подобни семейства в България? Страшно и алармиращо е, когато хората прибягват до такива крайни мерки в тяхното отчаяние и моменти на безнадеждност.Светла им памет!Мир на праха им и дано там където отиват са по добре!Трябва много да му е писнало на човека ,за да направи такова ужасно нещо,жалко за жената и детенцето!Нашите управници най-после трябва да се замислят,а не само да се чудят какви закони да измислят,че да грабят бедния народ,а те нали са добре - много ги е грижа за това как живеят бедните хорица.Как не ги е срам да живеят с големи заплати и да се ширят в хубави къщи,а да има хора в държавата,които нямат даже и за хляб,да не говорим за други неща.Господ ако го има нека да ги накаже,защото те са виновни за всичко ,което се случва в държавата ни,ако мислят за народа -да има работа,да са заплатени хората и няма да е така.
Надявам се, че тази тъжна загуба ще накара всички, които имат подобни мисли да се обърнат за помощ преди да предприемат такива фатални мерки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.