петък, декември 24, 2010

Една перфектна сделка


Румен Петков загазил заради луксозен апартамент в Барселона

Разследването срещу Румен Петков(на снимката), заради което САЩ му отнеха визата, е свързано със съмнения за корупция на бившия шеф на МВР. Според информация на „Уикенд” преди няколко месеца Румен Петков е купил апартамент за 1,5 милиона евро в Барселона. Сделката е била изповядана от местен нотариус, но е привлякла вниманието на властите в Испания заради начина на плащане – в брой. Остава загадка как Румен Петков е успял да осигури толкова огромна сума, че и да я внесе в Испания.
От данъчните декларации, които влиятелният БСП функционер е подавал през последните 5 години, е видно, че той и семейството му не разполагат дори с 5 % от сумата от 1,5 млн. евро. Общите спестявания на семейство Петкови не надхърлят 100 хиляди лева.
Испанските власти установили, че Румен Петков прекарал 2 дни в Барселона, като пристигнал с кораб в Каталуния. Той използвал адвокати на „Асет банк” за преговорите с брокерската агенция за цената на апартамента.„Асет” е банката, в която основен акционер и досега е Маджо. Така жилището било спазарено за 1,5 милиона евро при първоначална цена от почти 2 милиона. Неясният произход на милионите на Румен Петков е предизвикал разследването, а влиятелни политици от България и дипломати са се опитали да осуетят работата на икономическите ченгета в Барселона.
Именно заради съмнения в българската съдебна система и прокуратура испанците все още не са предали на нашенците информация за разследването срещу Румен Петков.
Междувременно прокуратурата вече е разпитвала скандалния бизнесмен Мирчо Петков-Циганина във връзка с писмо от него до бившите му руски партньори, които го съдят за 12 милиона долара. В писмото Мирчо Циганина разкрива, че част от парите, за които претендират руснаците, са отишли като рушвет за Румен Петков.
През 2002 г. социалистът настоял пред Мирчо Циганина да финансира футболния отбор „Спартак”-Плевен с 85 тона нафта, освен това в качеството си на „черен касиер” на левицата Петков прибрал 200 хиляди долара за предизборна кампания на БСП. Срещу Румен Петков в миналото бяха водени няколко съдебни дела, които обаче бяха потулени.

P.S. Нещо не забелязвам футболният коментатор от Канал 3 Сашо Диков да има каквито и да било въпроси по темата.Сигурно,защото става дума за една перфектна сделчица...
Пожелавам на всички ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА СВЕТЛОТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Източник: www.razkritia.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.