събота, септември 19, 2009

Битовата престъпност се развихря 2


Проблемът започва да ескалира.Май наистина има опасност да се стигне до унгарския вариант.Преди да продължите нататък,ви моля най-напред да прочетете публикацията ми "Битовата престъпност се развихря".
А днес 17-годишен младеж е убит при побой в монтанското село Горно Церовене,съобщиха от Областната дирекция на МВР-Монтана.В РУ на МВР - Монтана са доведени четири лица от цигански произход,участници в побоя,с които се извършват процесуално-следствени действия.В 14,56 ч. днес на тел. 166 в ОДЧ на РУ на МВР - Монтана е получен сигнал от кмета на с. Горно Церовене – 46-годишния Йордан Йорданов,че неизвестни извършители,след като нанесли побой на 17-годишния Л.А. от същото село,го натоварили в автомобил „Лада Нива”,която поела в посока към изхода на селото.
Незабавно на място е изпратен служител на полицейския участък в с. Георги Дамяново, който в 15,32 ч. е уведомил, че в местността „Крушите” в землището на селото е намерен трупът на 17-годишния Л.А.
Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група,която е извършила оглед в присъствието на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура.В РУ на МВР - Монтана са доведени четири лица от ромски произход,участници в побоя,спрямо които се провеждат процесуално-следствени действия.По случая е образувано досъдебно производство.През тази нощ в селото ще има засилено полицейско присъствие,за да не бъдат допуснати нови инциденти между българи и цигани.
Забелязвам опит нещата да се замажат.Директорът на ОД на МВР комисар Валери Димитров коментирал,че инцидентът е на битова,а не на етническа основа.Както щраусът си заравя главата в пясъка и си мисли,че се е скрил от всички.Истината е,че ромите не се страхуват,че ще бъдат наказани от закона за деянията си.И пак ви препоръчвам да се подпишете под Гражданска петиция срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона,използвайки линка:
http://bgpetition.com/diskriminacia/index.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.