петък, септември 25, 2009

Съдийка пусна тийнейджър, убил дядо с чук за 5 лв.


Окръжният съд в Монтана отхвърли искането на прокуратурата за задържане с постоянна мярка на 14-годишния Благой Ангелов от село Септемврийци,който на 12 септември т.г. убил с удари с чук по главата 87-годишния Стоян Петров и му взел 5 лева.
Съдът постанови за момчето по-лека мярка - "под контрола на инспектор от Детска педагогическа стая",предаде БТА.
Наблюдаващият прокурор по делото Захаринка Токина заяви, че ще обжалва наложената мярка,тъй като според нея тя е много лека и не отговаря на извършеното престъпление.
14-годишният Благой Ангелов убил възрастния човек заедно с още две момчета от селото - брат му на 10 години и негов приятел на 13 години. Те обаче не са привлечени като обвиняеми,защото нямат навършени 14 години и не носят наказателна отговорност,обясни прокурор Токина.
Съдията по делото Аделина Тушева коментира, че не е налице изключителност на престъплението,за да се наложи най-тежката мярка на малолетното момче.
В публикацията ми "Ало,какво става?" съм описал това убийство.Ето виждате сега и развитието на случая.Продължавам да твърдя,че няма закони или пък има,но не се прилагат.Това е причината за надигналата се вълна от престъпления.

1 коментар:

  1. Сбиване между тинейджъри завърши със смърт.

    Днес сбиване между двама тийнейджъри доведе до смъртта на 16-годишно момче във Варна. Това съобщиха от полицията в морската столица.

    Двете момчета са се сбили в района на супермаркет "Макао" срещу пожарната.

    Те са съученици и са се срещнали на улицата. От Националния медицински координационен център съобщиха, че обаждането за лежащото на улицата пребито момче е постъпило в 13.43 часа в Спешна помощ – Варна. Екипът пристигнал на място в 13.51 часа и установил, че детето е в клинична смърт. Пристигнал и втори - реанимационен екип, в 14.03 часа. Момчето е закарано в болница, където само била потвърдена смъртта му.

    Задържан е извършителят на побоя. Причините се установяват. От полицията във Варна посочиха, че не биха искали да дават повече информация за случая, тъй като родителите на починалото момче все още не са уведомени за трагедията.

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.