понеделник, септември 14, 2009

Ало,какво става?


На 07 септември т.г. 49 годишна жена от село Караджалово - Първомайско е убита от съпруга си при битов скандал.53 годишният мъж е наранил и племенницата си,а след това се е самонаранил.Момичето е на 21 години.В момента ранените са настанени в гръдна хирургия в Университетска болница в Пловдив.Убиецът починал в линейката.
Три деца на възраст между 10 и 14 г. вчера пребили с метална тръба и чук почти до смърт 87-годишнен дядо от с. Септемврийци.Мъжът бил намерен в безпомощно състояние в дома си,съобщи полицията.Той е в болница с опасност за живота.Ченгетата бързо заловили побойниците - десетгодишния Д.А.,В.П.,на 13 г., и 14-годишния Б.А.Тримата са направили признания. В дома му те намерили само 5,80 лв. и му задигнали шушляковото елече и ризата.Тримата вече са регистрирани в РПУ-Лом за кражби на метали и телевизор,магаре,вафли и монети от кафе машина.
Също вчера,по една телевизия,министър Цветанов съобщи,че са заловени престъпниците,които предния ден в село Литаково,Ботевградско изнасилили 65-годишна жена и после й ОТРЯЗАЛИ ГЛАВАТА,най-вероятно с брадва.А може да е било и с нож.„Тиха и скромна жена на никой нищо не е направила” – казват за нея познатите й.Тя е преподавала трудово обучение в Радотина и Литаково,сега е пенсионерка.Има двама сина.
Сами можете да се досетите от кой етнос са извършителите на тези диви и варварски престъпления.И това е една нищожна част от полицейската сводка за последните дни.Пребити,намушкани,ограбени,измамени - край няма!България се гърчи в лапите на битовата престъпност.От лични наблюдения мога да кажа,че ако подобно нещо се случи в коя да е от останалите държави от Европейския съюз,то ще бъде събитие на годината.А тук е ежедневие.Всичко това ми напомня за "славните" времена на Тройната коалиция(БСП,ДПС+НДСВ).
За справяне със ситуацията е необходима работа,работа и пак работа.От страна на всички държавни институции.За съжаление,към момента не виждам нищо такова.Само някакви плахи опити.Така например,веднага след изборите Цветан Цветанов каза,че незабавно почват в парламента работа по изборното законодателство,но вместо това излязоха в лятна ваканция.Същият този Цветанов(сега вече министър) вчера заяви,че през януари,2010 г. ГЕРБ може би ще представи своите идеи за изборното законодателство.А времето си върви...Оправданията с лошото двадесетгодишно наследство скоро ще спрат да хващат дикиш.
P.S. Какво да се прави с циганите,вижте в публикацията ми "Разтягането на локуми като професия".Ако вече не сте видели,разбира се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.