петък, септември 18, 2009

Битовата престъпност се развихря


Най-напред ви моля да видите публикацията ми "Ало,какво става?".Ако вече не сте я прочели,разбира се.
А тази нощ група питомци на Социално-пeдагогическия интернат във врачанското село Лик са пребили жестоко двама от охранителите и възпитателка,съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията във Враца Красимир Василев.
До жестокия побой се стигнало,след като около полунощ един от охранителите на интерната влязъл в спалнята на момчетата,за да провери дали всички деца са там. Срещу него обаче с обидни реплики скочил 18-годишен възпитаник на специализираното училище,който започнал да го удря.
Охранителят успял да се обади на началника си,но срещу двамата се нахвърлили още между 5 и 9 момчета на възраст от 14 до 18 години.Те нанесли жесток побой на двамата мъже.В мелето леко е пострадала и една от възпитателките,която се е опитала да укроти развилнелите се момчета.
Тримата пострадали са откарани в болниците в Мездра и Враца,като единият охранител е с луксация на рамото.С повърхностни наранявания е възпитателката,която след преглед е освободена.
18-годишният младеж,който е предизвикал жестокия побой,е бил задържан от полицията.Случаят се разследва.
Мисля,че правителството спешно трябва да вземе отношение по въпроса за битовата престъпност.Иначе нещата могат да избият в посока на саморазправа като в Унгария.В същото време съм далеч от мисълта да насаждам етническа омраза.Дори напротив.Затова вижте какво съм предложил в публикацията ми "Разтягането на локуми като професия".Ако вече не сте я прочели,разбира се.
P.S. Препоръчвам ви да се подпишете под Гражданска петиция срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона,използвайки линка:
http://bgpetition.com/diskriminacia/index.html

2 коментара:

  1. Пази боже правителството да ни вразумява! Чуваш ли се човече! Трудно, но не невъзможно е да променим мисленето си, от страна на правителството е нужно само да създаде ЗАКОНИ, които да могат да се спазват!!! И работеща правна система, за целите на второто. Сигурността ще промени мисленето и приоритетите на хората, мисля оптимистично аз. (Маслоу и теорията му за справка)

    ОтговорИзтриване
  2. Константине,и в момента има закони,но те не се прилагат.Не искам правителството да ни вразумява,а да действа в правилната посока.Препоръчвам ти да се подпишеш под Гражданска петиция срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона,използвайки линка:
    http://bgpetition.com/diskriminacia/index.html

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.