събота, октомври 10, 2009

Забраната за пушене е дело на нагли утописти


Владимир Буковски е роден в град Белебей,Башкирия,където семейството му е евакуирано от Москва по време на Втората световна война.Син е на известния съветски журналист и писател Константин Буковски. След завръщане от евакуацията учи в Москва. След като чува доклад на Никита Хрушчов за сталинските престъпления, 14-годишният Владимир става убеден противник на комунистическата идеология. Първият му конфликт с властите е през 1959 година, когато е изключен от училище за разпространяване на самиздат. Продължава образованието си във вечерно училище.Завършва неврофизиология в Кеймбридж и Станфорд.
През май 1963 е арестуван за първи път за организиране на поетични срещи в центъра на Москва (близо до паметника на Маяковски).Официалното обвинение е за опит за разпространение на забранена антисъветска литература - югославската книга на Милован Джилас Новый класс.Признат е за невменяем и изпратен за принудително лечение в психиатричната клиника в Ленинград от юни 1963 до февруари 1965.
През декември 1965 Буковски организира демонстрация на Площад Пушкин в Москва,в защита на писателите Андрей Синявски и Юлий Даниел.Три дни преди плануваната демонстрация Буковски е арестуван,след което е държан затворен,без обвинение,в различни психиатрични клиники до юли 1966.
През януари 1967 е арестуван за организиране на демонстрация в защита на Александър Гинзбург и Юрий Галансков и други дисиденти,и е освободен през януари 1970.
През 1971 Буковски успява да предаде на Запад повече от 150 страници доказателствен материал за репресиите над политически неудобните в специализирани психиатрични клиники в Съветския съюз. Информацията привлича вниманието на правозащитници от цял свят (включително вътре в страната) и става повод за последвалия му арест по-късно същата година. На процеса през юли 1972 Буковски е обвинен в уронване на престижа на съветската психиатрия, контактуване със чуждестранни журналисти, притежаване и разпространение на самиздат, за което е осъден на 7 години арест (първите две в затвор) и 5 години заточение.
Докато е под арест в политически лагер, заедно със своя сълагерник психиатъра Семьон Глузман, успява да напише книгата Ръководство по психиатрия за другомислещи (Пособие по психиатрии для инакомыслящих), която е предназначена да помага на други дисиденти в борбата им против правителствените репресии.
През 1976 Владимир Буковски е транспортиран със самолет до Швейцария,където е разменен за генералния секретар на чилийската комунистическа партия Луис Корвалан, държан в затвора от режима на Аугусто Пиночет.
През 1977 се среща с американския президент Джими Картър в Белия дом.Установява се във Великобритания,където завършва Кеймбриджкия университет със специалност неврофизиология.През 80-те години активно се занимава с антикомунистическа дейност и оглавява международната антикомунистическа организация "Интернационал сопротивления",в която влизат 49 партии и движения.
През 1991 година, малко преди разпадането на СССР,Владимир Буковски се завръща в Москва и получава руско гражданство. Има мнения, че в хода на подготовката за избори за президент на Русия, през 1991 година, Борис Елцин гледа на него като на потенциален вицепрезидент,но в крайна сметка се спира на Александр Руцкой.
Според него в Русия днес има реваншизъм,номенклатурните сили се върнаха на власт чрез КГБ.По-нататък Буковски казва следното: "Основно там има кагебейска власт,която зае всички ръководни постове не само в политиката, но и в бизнеса, културата, навсякъде.Русия си е чекистка държава.Разбира се,КГБ,ЧК - хората това не го помнят, но всъщност това е продължение на комунистическата партия.Ленин е опредилил ЧК като въоръжен отряд на партията.И ЧК е бил това - служил е на партията, не на държавата. И затова завръщането им е рестраврация на комунистическия режим в друг вид. И те се стремят да върнат съветската система вътре,както и да върнат съветската сфера на влияние - оттук произтичат и всички конфликти - в Грузия, Украйна, Прибалтика... Те обаче разбират, че не бива да го правят докрай - времето е друго,не могат напълно да възстановят системата.Не се и стараят.Да върнат комунистическата идеология,не се и опитват,не им е необходимо. Да затворят страната - не бива, новите технически средства не го позволяват. Да прекратят дори излизането от страната, е невъзможно. Невъзможно е да възстановят съветския режим.Но онова, което може да се върне, ще го направят.И задачите им са други. Да върнат своето величие, съветската сфера на влияние... Те изобщо не могат да приемат,че загубиха студената война,затова и настроението им е така реваншистко.Това,което правеха в името на социалистическата революция,сега го правят за своя джоб.Крадат ужасно.Крадат даже не е точната дума. Те просто си разпределят страната като своя собственост. Дори не трябва да крадат. На Путин например не му се налага да краде.Той си взе 7% от акциите на "Газпром".А "Газпром" е огромен газов монопол.7% са милиарди,неописуеми милиарди.И още проценти от "Сибнефт".Не му трябва да краде,той е акционер.Западни експерти са изчислили по процентите му от акции,че той има като своя собственост 41 милиарда долара.Това е открита информация,не е тайна кои са акционерите на "Газпром"."
А ето какво казва за тютюнопушенето: "Пушещите хора по правило са по-самостоятелни. Те вземат решение, което страхливият няма да приеме - да пуши, ако това е опасно. Това вече е част от самостоятелността, излизаш извън контрола. И точно на тези хора днешните властимащи искат да им съобщят: вие не сте ни необходими. Щом не приемате политическата коректност, няма да се съгласите и с всичко останало.Политическата коректност започна с пушенето.Помня как стана.Аз съм физиолог. Мога да кажа кое доколко е достоверно. Направени са стотици научни разработки, които се опитват да докажат, че пушенето е вредно. Нито една не даде никакви данни.Една,която е направена по поръчка на тези хора и учените си изкривиха душата,защото и на тях им трябват грантове, написаха обтекаемо, че може би,възможно е всичко това да е вредно, макар да са нужни още изследвания.Край!Повече изследвания не им трябваха.Получиха каквото им трябваше.Забраниха пушенето жестоко,абсолютно. Разоряват се хиляди собственици на ресторанти и барове.Обяснете ми каква е мотивацията на това нелегално Политбюро така да принуждава хората.Някак те разрушават нашия свят, и то съзнателно.Това са банда престъпници,трябва да се намери кой седи там,в Центъра,където се събира това Политбюро тайно и хвърля гранати към света.За тях това беше тест, отработваха технологията, как ще потръгне. Ето това са утопистите. Още никой не е доказал вредата от пушенето. Ето, пишат на кутията с цигари: "Пушенето може да причини болести на сърцето". Те пишат лъжи. По медицински статистики при пушещите хора по-често има заболявания на сърцето, рак на белите дробове, но по-рядко се разболяват от паркинсон, алцхаймер, бъбречни болести. Е, тогава напиши цялата статистика на кутията.Не,не го пишат.Върви нагла пропаганда. Всички медицински изследвания,които съм чел,не са доказали все още връзката между пушенето и рака.Последната теория,четох я преди месец - че при пушенето се образува озон и той предизвиква рак на белите дробове,но това е теория,още не е доказана. Нищо не е доказано,а те пишат: пушенето убива.А от ваксината за свинския грип се разболяват повече, отколкото от самата болест.Ваксината е опасна,в зависимост от състоянието на имунната система много често предизвиква това заболяване,вместо да го блокира.Не си правете такава ваксина!"
Мисля,че всякакви коментари са излишни.За мен винаги е било ясно,че министрърът на финансите С. Дянков си изсмуква от пръстите здравната аргументация за вдигане акциза на цигарите.Кой знае защо българските медии не обърнаха никакво внимание на посещението на Владимир Буковски в България в края на месец септемри т.г.Може би,защото са подчинени на Центъра и на Политбюрото,за които говори той.А на вас как ви се струва?

1 коментар:

  1. Аз пък съм непушач, един от участвалите в програмата на д-р. Пенев за отказ от тютюнопушенето (прочетете повече по въпроса, преди да ми говорите за моето лицемерие на "бивш отровител") и потвърждавам от личен опит - пушенето е вредно. Майната му на тоя тъпанар Буковски и на всички, които искат да се тровят - да го правят по начин, неангажиращ останалите, например с цианкалий. Точка по въпроса. А статистиките не важат, със статистическа информация се доказва единствено тезата на онзи, който плаща обработката на данните.

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.