сряда, октомври 14, 2009

Mалка държава - малки хора


Надявах се,че след изборите нещо ще се промени.Но не би.Все така нямаме управници,нямаме икономисти,нямаме общественици.А какво си имаме?Имаме софийски боклук в изобилие.И това е много показателно.Колко години го строиха тоя завод за отпадъци и си стои все така непостроен.И най-вероятно накрая София ще заприлича на Неапол - там по улиците хората си проправят пътечки между камарите от боклуци.А и доколкото разбрах нашият премиер и Берлускони много се уважават.Както се казва - обичта е взаимна.Орден за заслуги на Италианската република ще получи премиерът Бойко Борисов утре.Отличието ще му връчи лично италианският министър-председател,който идва на официално посещение у нас.
Та гледам днес новините по телевизията и какво да видя?Правителството взело решение да вдигне данък сгради.Браво,юнаци!Питам се тия хора освен да вдигат данъци и акцизи нешо друго могат ли?И къде са великите икономисти от рода на Георги Ангелов,който се скъсва да пише в блога си за икономика.Защо не им кажат,че във време на криза данъците не трябва да се вдигат.Защото така намалява потреблението и оттам се получава спад в производството.В големите бели държави е точно обратното - даже раздадоха определена сума кеш на глава от населението.Вместо това въпросният Ангелов казва следното: "Нека да вдигат акцизите,ама да намалят осигуровките с 5%."Същата е тезата и на момчето от СДС Мартин Димитров.Направо смях в залата!Питам аз - каква е гаранцията,че работодателите ще налеят спестените пари в производството?Защото досега си купуваха яхти,майбаси,хеликоптери и други стоки от първа необходимост.Изобщо цялата работа ми намирисва на чист лобизъм.И то на фона на растящата мизерия и битова престъпност в резултат на кризата.
Не мога да пропусна и здравната реформа.В бялата държава с черен президент планират да осигурят всички безработни,а тук искат да ги глобят,защото не били здравноосигурени.
И напълно прав е Владимир Буковски,че Русия и България са на едно ниво на развитие.Обаче нашите доморасли общественици постоянно обвиняват българския народ.Опитват се да му вменят чувство на вина за сегашното състояние на нещата.Хората не трябвало да ходят да гласуват и всичко щяло да се оправи.А аз бих им отговорил,че по този начин БСП щеше да управлява откакто и докато свят светува.Също така бих им препоръчал да се поразходят из цяла Източна Европа и навсякъде да попитат дали бившата номенклатура не държи икономиката.Даже в Германия съществува отчетлива разлика между западните и източните провинции.А колко години минаха откакто се обединиха?

3 коментара:

  1. Ами какво да се каже повече-прост народ-слаба държава.Какво друго очаквате докато основният интерес на средностатистическия българин е ракийката със саладката и да има нещо интересно по тИлИвизУрЪ???

    Как очаквате в държава където средностатистическото разбиране за морал е да се уредиш с колкото се може по-блажна далаверка свършвайки колкото се може по-малко работа да ни управляват нещо по-различни от далавераджии???

    Нима средностатистическият стандарт за успеваемост в тая държава не е именно далавераджийството???Тогава защо се учудвате от дережето ни?

    ОтговорИзтриване
  2. Недко, ти си страхотен, браво на блога, имаш си още еди фен. Колкото до стоките от "Първа необходимост" Във Великобритания собствениците на големи фирми, ако искат да си намаляват големите данъци, не трябва да си купуват "стоки от първа необходимост"(най отгоре на пирамидата) а да реинвестират цялата печалба, да назначават големи специалисти, да развиват иновации, ноу-хау и Ех,...мечти, мечти.
    У Нас имаше ли поне едно Правителство, което да не лиже .... на Олигархията?
    Има ли натиск спрямо Банките да се намалят лихвите по депозити, и да се стимулират хората с пари към по - рискови, но и по печаливши инвестиции.
    Има ли по развит бизнес у Нас който да не се нарича РЕНТИЕРСТВО, което е най-долу в графата за най некадърните и собственици на капитал.(то кои са собствениците на наш, български капитал?)
    Облагат ли се луксозните стоки с по-големи данъци и акцизи.
    Моят отговор е : Колкото и да им се иска да станем Бананова Република, това няма как да стане, защото по тези геогр.ширини Банани невиреят.
    alex_foto@abv.bg

    ОтговорИзтриване

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.