сряда, март 03, 2010

Откъм родните нормотворци отново замириса на изгоряло


Сигурно по случай празника,днес бяхме зарадвани със следното решение:
"Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е издала заповед за вдигане на месечното възнаграждение на всички председатели и шефове на комисии в парламента.
Със задна дата, считано от 1-и януари, шефката на НС получава заплата в размер на 3576 лв,зам.-председателите са с увеличение на трудовото си възнаграждение с 45%, което прави 3345 лв.
Председателите на постоянни комисии се подписват във ведомост срещу 3114 лв, а заместниците им получават 2884 лв."
И това на фона на нестихващата криза и увеличаващата се безработица!Не виждам необходимост от какъвто и да било коментар след като вчера премиерът Бойко Борисов каза следното:
"Популизмът "Харчете, защото днеска се живее, а утрешните поколения да правят, каквото знаят" при нашето правителство няма да се случи".
А по време на приключилата в понеделник редовна мисия за преглед на българската икономика Международният валутен фонд (МВФ) призова кабинета да замрази заплати и пенсии и да не сваля ДДС и осигуровките.
Само искам да задам няколко въпроса на нашите баш законодатели.А именно:
1. Вие обмисляте ли решенията си преди да ги гласувате?
2. Запознати ли сте с икономическата ситуация в страната и света?
3. Кога ще направите нещо сериозно като например конституционна реформа в съдебната система?Какво ви пречи това да стане в рамките на този парламент?





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.