събота, март 13, 2010

Правото защитава бдящия,а не спящия


Вчера,различни текстове от закона за генно модифицираните организми(ГМО) бяха обсъдени паралелно и в комисията и в пленарната зала на парламента. Това беше определено като безпрецедентно и предизвика спорове между депутатите. Народните представители не приеха предложението на председателя на Комисията по околна среда Искра Михайлова да се отложи разглеждането на закона в пленарна зала. Депутатът от СДС Лъчезар Тошев напусна разгневен заседанието на комисията, защото не беше прието предложението му. Те отварят една врата за тези ГМО, които са пуснати на пазара, да могат и да се отглеждат. Ние бихме искали това да се затвори, каза Тошев.
Парламентарното лоби за ГМО е очевидно, тъй като мнозинството приема закона.Премиерът заявява, че освен в контролирани условия, той няма да допусне отглеждането на ГМО и хората, които би трябвало да държат на неговата дума, не искат да обезпечат това с текстове от закона.Явно натискът идва от тези, които биха искали да се отглеждат такива култури у нас.
Могат ли да се обединят всички граждани, които искат пълна забрана за отглеждане на култури с ГМО и внос на генетично-модифицирани храни, за да покажем на тези от парламента къде им е мястото.Те не милеят и не мислят дори за собствените си деца,а ние очакваме от тях разумни и добри закони в интерес на нацията?Как могат депутатите още да спорят, дали може да се отглеждат в защитените райони култури с ГМО, кой щял да контролира, какви гаранции щели да ни дадат и че нямало опасност за нашето здраве, след като във всички страни, в които се правят опити с ГМО, пчелите масово измират?Кое е по-голямото и по-малкото зло - Първанов или ГЕРБ или и двете са по-големи, щом са решили да ни довършат напълно?Не трябва ли да поканим гърците да ни освободят от нашите нагли октоподи, щом сами не можем да ги хванем и осъдим цели 20 години?Какво ли би ни казал някой от нашите възрожденци,ако би могъл да възкръсне и ни погледне отстрани?
Ех,каква сладка дрямка ни е налегнала!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.