четвъртък, март 25, 2010

Поздравително писмо от Държавния департамент на САЩ получи министър Цветан Цветанов


Поздравително писмо от Държавния департамент на САЩ е получил вицепремиерът на България и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Държавният департамент на САЩ поздравява правителството за последните успешни операции, довели до установяването и задържането на известни фигури на българската организирана престъпност.
В писмото се казва:
"Уважаеми заместник министър-председател Цветанов,
Поздравления за неотдавнашното задържане от Вашето правителство на редица известни фигури на българската организирана престъпност. Отчитайки, че това постижение е изисквало значителна координация и решителност от Ваша страна и от страна на колегите Ви, Държавният департамент на САЩ Ви поздравява за този успех, като очакваме занапред да продължим сътрудничеството с България по въпросите на правоприлагането.
Както раговаряхме по време на срещата ни във Вашингтон миналия септември, ние знаем, че българското правителство се опитва да отвърне на сериозните предизвикателства пред върховенството на закона, чрез действията на Вашето Министерство на вътрешните работи, Държавната агенция за национална сигурност и Прокуратурата на България, особено в областта на корупцията на високо ниво и организираната престъпност. Усилията на правителството за реформи могат да бъдат успешни само ако получат пълна подкрепа от всички агенции и се радват на широка обществена подкрепа. Резултатното сътрудничество между ДАНС, Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи, отразено в тези арести, ще бъде от основно значение в тази връзка.
Опитът ни показва, че само една търпелива програма на законодателни промени и професионално обучение, подкрепена от смели политически решения, може да доведе до истинска реформа в областта на правоприлагането. Дълбоките систематични предизвикателства като организираната престъпност и корупцията на високо ниво не могат да бъдат преодолени за кратко време, но постоянните усилия на тези български агенции представляват важна стъпка в правилната посока.
Като Ви поздравявам за работата, очаквам да продължим нашето сътрудничество в бъдеще.
С уважение,
Дейвид Т. Джонсън"
Ако бяха така добри в областта на икономиката и финансите ГЕРБ нямаше да имат равни на себе си.И нека не забравяме конституционната реформа в съдебната система,за която съм писал неведнъж.Защо наистина е необходим такъв голям Висш съдебен съвет?
Нали искаме правова държава,а не президентска република!Така че би трябвало да може и това Обикновено Народно събрание да извърши нужните промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.