понеделник, април 05, 2010

Партизанский, молдованский собираем мы отряд...


Бившият шеф на НСС Атанас Атанасов обяви в петък, че в личното кадрово дело на служителя под прикритие Алексей Петров е имало заповед от месец февруари 2003 г. за уволнение.

”Този човек, по предложение на тогавашния директор на НСС Иван Чобанов, със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи и сега конституционен съдия Георги Петканов, е уволнен”, каза Атанасов пред Нова телевизия.

”Тази заповед е в делото, до ден днешен, тя не е отменена. Тя е част от това дело, а Алексей Петров е продължил да бъде служител до 2008 г.” , посочи Атанасов.

”Защо, кой и как не приведе в действие тази заповед? На тези въпроси трябва на първо място да отговори Петканов, който е издал заповедта, и не на последно място Иван Чобанов, който е трябвало да изпълни тази заповед”, каза Атанасов.

”Моята информация е, че лично президентът се е намесил тогава и затова тази заповед не е приведена в действие. И е безсрамник за това, че си позволява по този начин да се държи”, заяви Атанасов. Той коментира, че неизпълнението на заповед за уволнение на практика е превишаване на власт и неизпълнение на задължения.

Ден по-рано президентът Георги Първанов заяви на пресконференция, че за Алексей Петров "трябва да се питат много хора в парламента и "този, който му е имал доверието да направят съвместна фирма".

На въпрос от кога разполага с тази информация Атанасов заяви: ”От скоро го знам, защото аз по него време не съм бил служител. Сега, когато започна разследването, ми стана известно това обстоятелство. Проверил съм го изключително детайлно и това е истината”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.