вторник, април 27, 2010

Рекетират ученици заради президента


Децата на ОУ "Пенчо Славейков"- Димитровград се облякоха със свои пари за уникалната хореография по посрещането на президента Георги Първанов днес. Стотици мъници грейнаха в двора на школото в щамповани с герба на училището тениски в националните цветове-бяло, зелено,червено. За оригиналната хореография обаче децата или по-точно техните родители, са били спешно привикани да дадат по 8 лв-стойността на оригиналните тениски. „Може да е нищо, но и без туй ни събират пари в началото на годината за учебни помагала. Плащаме всякакви екскурзии и мероприятия. Като са решили да се правят на оригинални, защо не плати училището или общината. За репутацията на града е", разпалено обсъждаха с аргументи и контрааргументи група родители дошли да видят отблизо държавния глава.
Днес Първанов отбеляза 100 годишнината на „ОУ Пенчо Славейков“, като откри паметна плоча на патрона. Всъщност 100 години празнува прогимназиална паралелка открита през 1909-та година в тогавашното начално училище Климент Охридски. По ирония, наскоро „Климент Охридски“ бе погълнато точно от „Славейков“.
Тържествеността на момента обаче доведе до крайности. В очакване на държавния глава, и по време на последвалата церемония, стотиците деца останаха повече от час под напичащото слънце. В резултат на главния знаменосец на школото му призля и прибирането на училищния флаг пропадна.Топлинен удар получи и петокласничка, на която бе оказана първа помощ в паркираната в двора на училището линейка.
Браво Гоце,браво Седефчов!
P.S. На снимката: Георги Първанов, кметът на Димитровград Стефан Димитров/вляво/
и директорът на училището Снежана Ангелова/вдясно/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.