четвъртък, септември 15, 2011

Дупница вдига Статуя на Свободата


Дупница вдига Статуя на Свободата само месец след осъдителните присъди на братя Галеви. Това не е виц, а инициатива на градската централа на ГЕРБ. След като предаде местните господари Пламен Галев и Ангел Христов на Темида за рекет и организирана престъпна група, градът реши да се превърне в българския Ню Йорк.

Умалено копие на статуята ще бъде изградено на централния площад „Свобода" в Дупница. Идеята дошла на общоградско събрание, организирано от местната структура на ГЕРБ. Присъстващите на събранието членове и симпатизанти на партията настояли чрез широка обществена дискусия да се избере знаков елемент, който да символизира Дупница. Като най-подходящо за новия паметник е посочено мястото на вече неработещия фонтан в идеалната централната част. За изграждането дори щяло да се търси съдействие от американското посолство.

Доскоро Дупница бе известна като Градът на барикадите. От символа на демокрацията обаче днес са останали само ръждясали железа. Паметникът е изграден след историческата 1997 година, когато именно от Дупница започнаха протестите срещу правителството на Жан Виденов. Преди време общинският терен, върху който е монумента от автентичните улични укрепления, бе продаден от сегашния кмет Атанас Янев на частни лица, а нито една от десните партии в града не възропта срещу сделката.
Това,което СДС не направи за 22 години в нито един български град,сега ГЕРБ ще го направи.Демократичните сини ръководители поне да бяха махнали паметника на Съветската армия от центъра на София,като изпълнят решението на софийския общински съвет от 1993 г.Или пък да бяха сменили името на Димитровград съгласно решение на димитровградския общински съвет - пак от същата 1993 г.

P.S. Много интересен смислов контраст се получава между паметника на Съветската армия в София(снимката отляво) и Статуята на свободата в Ню Йорк(снимката отдясно).

Източник: dartsnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.