четвъртък, септември 01, 2011

Краят на Синята коалиция


СДС се регистрира за участие в президентските избори наесен в коалиция, която не включва партньорите им от "Синята коалиция" ДСБ.

Това съобщи шефът на предизборния щаб на партията Борис Марков. Информацията беше потвърдена и от зам.-председателя на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тази сутрин седем формации, сред които и СДС, са внесли в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите си за участие в президентската надпревара. Името на коалицията е "Съюз на десните сили" и в нея влизат партиите от т.нар. ново ОДС ("Радикали" на Евгений Бакърджиев, "Гергьовден" на Любен Дилов, ССД на Стефан Софиянски и Демократическата партия).Те подкрепят кандидата за президент Румен Христов (СДС).
Който е чел публикацията ми от 23.12.2009 г. "Виртуалната Синя коалиция",не би трябвало да се учудва.Тогава писах следното: "Какво показаха сините в парламента през последните шест месеца?Нищо друго освен да подкрепят съвсем реално ГЕРБ и виртуално разни онеправдани слоеве от населението.Предимно и най-вече в блога на Мартин Димитров(а не от трибуната на Народното събрание).Що се отнася до Синята коалиция(като политическо образувание),хората там изглежда мислят,че са оставени на доизживяване и в следващия Парламент такава формация няма да има,а СДС ще изчезне.Даже някои от тях явно работят по въпроса.Май Христо Бисеров ще постигне целта си,па макар и с четиригодишно закъснение."/край на цитата/

Източник на част от информацията: www.dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Democratic Party Political Blogs - Blog Catalog Blog Directory Politics Blogs - Blog Rankings Blog directory Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор.